//if (!$logat_p) include("page_left.php"); if ($logat_u){ if ($_GET['pag']=='administrare-useri') include("templates/administrare_useri.php"); if ($_GET['pag']=='logout') include('logout.php'); if ($_GET['pag']=='edit-user') include('templates/edit_user.php'); if ($_GET['pag']=='comentariile-mele') include('templates/comentariile_mele.php'); if ($_GET['pag']=='rezervarile-mele') include('templates/rezervarile_mele.php'); } else if ($logat_p) { if ($_GET['pag']=='administrare-pensiuni') include("templates/administrare_pensiuni.php"); if ($_GET['pag']=='adauga-pensiune') include("templates/adauga_pensiune.php"); if ($_GET['pag']=='edit') include('templates/edit.php'); if ($_GET['pag']=='promotie') include('templates/promotie.php'); if ($_GET['pag']=='pachete') include('templates/pachete.php'); if ($_GET['pag']=='cont-pensiune') include('templates/edit_user_pensiune.php'); if ($_GET['pag']=='adauga-promotie') include('templates/adauga_promotie.php'); if ($_GET['pag']=='edit-promotie') include('templates/edit_promotie.php'); if ($_GET['pag']=='listare-promotii') include('templates/listare_promotii.php'); if ($_GET['pag']=='logout') include('logout.php'); //if (empty($_GET['pag'])) include("templates/administrare_pensiuni.php"); } ?>
  Muntenia zona turistica cazare
Muntenia

 

Atestata documentar, ca voievodat, din secolul al XIV-LEA, Muntenia cuprinde teritoriul dintre Carpati, Dunare si raurile Siret si Milcov cu mai multe localitati importante, intre care:

Bucureşti

Bucureşti este capitala României şi, în acelaşi timp, cel mai mare oraş, centru industrial şi comercial al ţării. Populaţia de peste două milioane de locuitori face ca Bucureştiul să fie a şasea capitală după mărime din Uniunea Europeană.

cazare_sinaia cazare BUCURESTI vila de vacanta

Prima menţiune a localităţii apare în 1459. În 1862 devine capitala României. De atunci suferă schimbări continue, fiind centrul scenei artistice, culturale şi mass-media. Între cele două războaie mondiale, arhitectura elegantă şi elita bucureşteană i-au adus porecla „Micul Paris”. În prezent, capitala are acelaşi nivel administrativ ca şi un judeţ şi este împărţită în şase sectoare.

Buzau (cu numeroase locuri pitoresti si obiective turistice in interior si imprejurimi ca Baile Monteoru, vulcanii noroiosi de la Berca-Paclele, Pietroasele - cu vinurile sale renumite si locul unde a fost descoperit tezaurul "Closca cu puii de aur" etc.)

cazare muntenia

Valea Prahovei este cea mai cunoscuta si frecventata zona turistica din Romania, care dispune de o serie de statiuni climaterice (Breaza, Sinaia - denumita si "perla Carpatilor", Busteni, Predeal) din care se pot escalada Muntii Bucegi cu telefericul sau telecabina (din Sinaia sau din Busteni).

cazare in sinaiapensiuni busteni

 

Sinaia , oras in centrul României (in judetul Prahova), situat pe râul Prahova, la poalele Muntilor Bucegi (Carpatii Meridionali), la o altitudine ce variaza intre 798 si 971 m, la 62 de km spre NV de Ploiesti (resedinta judetului Prahova) si la 121 de km de Bucuresti; populatie 15730 locuitori (la 1 iulie 1991).
Sinaia este una din cele mai importante statiuni de odihna din tara, furnizând cele mai bune conditii de petreecere a timpului liber dar si de tratament, in toate anotimpurile anului, pentru oameni de toate vârstele. Are un climat subalpin, cu veri racoroase (media lunii iulie este de 14-16°C) si cu ierni nu foarte friguroase pentru o statiune montana (media lunii ianuarie este de -3,5°C). Temperatura medie anuala este in jur de 6,5°C iar media precipitatiilor 800-1000 mm anual. Stratul de zapada cazut iarna persista de la sfâsitul lui septembrie pâna la sfârsitul lui martie.
Primul lucru ce merita vazut in statiune este Palatul Peles. Acesta este unul din cele mai bine conservate palate regale din Europa. El a servit ca resedinta de vara pentru primul rege Hohenzollern al României, Carol I. Construit in a doua jumatate a secolului al XIX-lea, cladirea este incercarea regelui de a imita stilul din tara lui natala, creind un ansamblu bavarian in muntii din România.
Palatul este bogat ornamentat atat in interior cât si in exterior cu complicate sculpturi in lemn si picturi reprezentând scene din operele lui Wagner. Un ghid in engleza este disponibil la cerere.
Pelisor este situat chiar lânga Palatul Peles. Acesta a fost resedinta de vara a celui de-al doilea rege din dinastia Hohenzollern, Ferdinand. Nu la fel de mare ca Palatul Peles, Pelisor ofera mai mult comfort.

hotel predeal

Valea Argesului ofera prilejul de a se vizita localitatea Curtea de Arges, cu vestita manastire a domnitorului Neagoe Basarab construita in stil bizantin, curtea si biserica domneasca, barajul si lacul de acumulare Vidraru, precum si posibilitatea de a traversa muntii cei mai inalti din Romania pe drumul denumit Transfagarasan.